Google Logo

Flink stel toppers van het afgelopen jaar en van eerder dit jaar nu tijdelijk in prijs teruggebracht. Zie de aanbiedingen pagina.

The Black Marble Selection - greener than the other side


black marble selectionTweede plaat van Nederlandse band die de inspiratie grotendeels in de jaren ’60 zoekt. Of zocht. De eerste plaat probeerde een beetje de hoek van Q 65 te zoeken maar dat is hier een stuk minder. Deels omdat de toenmalige zanger inmiddels verdwenen is. Deze tweede is een stuk liever en meer pop. Bij dit nummer denken we bijvoorbeeld eerder aan begin jaren ’70 dingen als Greenfield & Cook. Alles ook wat meer psychelischer dan het debuut. Hier nog een nummer. Cd €16,90 (ook op vinyl leverbaar)

Ryan Adams – prisoner

ryan adamsVreemd genoeg was Adams’ integrale cover van Taylor Swift’s 1989 zijn mooiste plaat in jaren wat ons betreft. Inmiddels heeft hij een scheiding achter de rug en dat leverde deze plaat op. En volgens velen is dit nu zijn mooiste in lange tijd.  Tekstueel behoorlijk introspectief en somber en hier een daar een beetje in Paul Westerberg’s vaarwater. Als liedjesschrijver slaan we Westerberg wel ietsje hoger aan. Ook wel jammer dat Adams de boel deels met een nare jaren ’80 produktiesaus heeft  overgoten. Hier het openingsnummer. Cd €17,90 (ook op vinyl leverbaar)

Beachheads - s/t

beach heads‘Fuzzy powerpop’, met twee leden die ook in de metalband Kvelertak zitten, Maar dat hoor je verder in het geheel niet terug. Dit is dus (power)pop maar doet ook wel denken aan Nada Surf of zo. Of de meer poppy kant van Green Day. Niks mis mee. Uit Stavanger. Hier een nummer. Cd €11,90

Bruut! - superjazz


bruutNieuwe lp van swingend Nederlands jazz combo. Zoals ze zelf in het Engels schrijven: ‘Bruut! swings hard. Bruut! balances the colourful with the unpolished, and the danceable with the listenable. In short: Bruut! is all about super jazz.’ Dit is jazz van het mod jazz soort. Dus ook voor mensen die niet zo van jazz houden. Luister de hele plaat hier. Lp €19,90  

Leonard Cohen - you want it darker

leonard cohen173 is ie inmiddels ongeveer en toch buitelde onze twitter timeline, dwz het journalistieke deel daarvan, over elkaar heen toen ze deze veertiende Cohen plaat voor het eerst mochten horen. ‘A bleak masterpiece’ en ‘vijf sterren!’. ‘Something between defeat and defiance has crept into his tone, which has dropped to a half-spoken bass whisper, a grumble and sigh filtered through a weary frailty that makes his pearly couplets shine even brighter.’ aldus de Engelse Telegraph. Teksten over leven, de dood, de wereld, religies. Hier vast het titelnummer. Vijf sterren in de Volkskrant. Cd €17,90 ((ook op vinyl leverbaar)

The Growlers - city club

growlersNieuwe plaat van deze laid back twangy dopey surfslackers geproduceerd door Julian Casablancas en verschenen op diens label. (‘Beach goth’ heet het ‘genre dat ze beoefenen blijkbaar tegenwoordig, naar hun eigen festival.) Niet zo raar want op eerdere platen stonden diverse nummers die klonken als The Strokes. Hier het titelnummer. Beetje funky vibe. Cd €17,90  2lp €27,90

Rolling Stones – Blue & Lonesome


rolling stonesAls de Rolling Stones in de late jaren '70 weer eens last hadden van writersblock of afwezigheid door drugsgebruik en de deadline niet haalden werd er voor een nieuwe lp altijd een greep gedaan in de kluis met oude opnames, en niet zelden bleken die grepen uit de iets oudere doos de beste nummers van de plaat. Deze werkwijze was niet meer mogelijk anno 2016, dus toen de Jagger/Richards tandem na veel verspilde studiotijd met lege tapes zat was er geen voorraad oude opnames, want men had al een decennium geen studio meer van binnen gezien. Gelukkig was er een plan B: covers van oude blues nummers. En dat pakte heel aardig uit, sommigen spraken zelfs al van de beste Stones plaat in 35 jaar, iets wat overigens niet zo moeilijk te bereiken was. Maar goed, de songkeuze bestaat gelukkig niet uit open deuren, de sound is lekker gruizig, Jagger zingt ruw en gemeen, zijn mondharmonica heeft niet zo goed geklonken sinds Midnight Rambler en de fans krijgen maar liefst twee keer een gast gitaarsolo van Eric Clapton. Nummertje. Cd €17,90 (ook op vinyl leverbaar)

Blackberry Smoke - like an arrow


blackberry smokeInmiddels best wel een grote band geworden, deze Southern rockers. In het begin vaak genoemd als de troonsopvolgers van the Black Crowes, en zo klonken ze ook meestal. Ook deze nieuwe opent wederom in die sferen, maar de band neigt steeds meer naar de countryrock , met hier en daar een fikse Allman Brothers tik. Niet zo vreemd dus dat Greg Allman gastzanger is op een track. Wederom een lekkere mix van rockers en ballades, perfect voor in het bruine café. Hier een nummer. cd €16,90 (ook op vinyl leverbaar)

Bauer – eyes fully open


bauerBijzonder fraaie nieuwe cd van voormalig Bettie Serveert-drummer Berend Dubbe, die inmiddels al lang weer lange tijd muziek maakt onder de naam Bauer. Dit is georkestreerde sombermans muziek. Maar wel mooie sombermansmuziek. Dubbe’s donkere stem en de muzikale begeleiding zorgen voor een fraai melancholiek sfeertje. Doet soms wel wat denken aan het sfeertje dat Elvis Costello ooit met My Funny Valentine wist te vatten. Of aan het werk van Scott Walker. Mooi gedaan. Hier een nummer. Cd €17,90 (ook op vinyl leverbaar)

Wilco - wilco schmilco


wilcoAl rap na de vorige, Star Wars, alweer een nieuwe Wilco. En de werkwijze is hetzelfde gebleven, Jeff Tweedy nam weer een aantal tracks op die ingevuld werden door de andere bandleden, maar het resultaat is weer net even anders. Het lijkt allemaal op het eerste gehoor rustiger en minder freakerig, met name gitarist Nels Cline laat de electrische gitaar wat minder weird in het rond vliegen, maar na meerdere luisterbeurten valt toch op dat de over het algemeen melancholieke liedjes toch behoorlijk vol zitten met allerlei tierelantijntjes, soms toch weer behoorlijk dissonant. Hier een nummertje. Cd €17,90 (ook op vinyl leverbaar)

Nick Waterhouse - never twice


nick waterhouseEn ook bij Nick Waterhouse is de echte verrassing er misschien al wel af. Maar desalniettemin is ook zijn derde plaat weer eentje die we met veel plezier draaien. Gebaseerd op muziek van rond de draaideur van het jaar 1960. De hit van de plaat is dit Mad Mike/ Moldie Oldie/ Pittsburgh- stijl nummer, samen met Leon Bridges. Verder alles lekker groovy, jazzy en bluesy. ‘A cool and elegant post-post-modern cocktail of 1950s r&b and club jazz, mixed with 1960s soul and boogaloo, and shaken with a minimal contemporary sensibility,’ Ja. Hier nog een nummer. Cd €16,90 (ook op vinyl leverbaar)

EZTV - high in place


eztvEzra Tenebaum uit Brooklyn met een lekker loom gitaarplaatje. Platenfirma noemt oa the Feelies maar dat zit em vooral in de gitaren op dit nummer. Verder is EZTV wel wat rustiger en wat zweveriger. Denk meer een beetje Real Estate en Yo La Tengo. Leden van Real Estate en Jenny Lewis en Chris Cohen doen mee. Wij draaien em best vaak. Luister hier. Cd €16,90 (ook op vinyl leverbaar)

Lvl Up - return to love


lvl upDerde lp van band uit New York zit op Sup Pop. Lekker catchy jaren ’90 indierock, ergens tussen Weezer, Nada Surf en oude Built To Spill. Hier een lekker nummer. Had best overdag op 3FM gekund maar zal wel weer niet. Hier nog meer te luisteren. Cd €16,90 (ook op vinyl leverbaar)  (lp op gekleurd vinyl)